Yupik povrće je uzgajano, prerađivano i skladišteno po najsavremenijoj proizvodnoj tehnologiji koja čuva prirodni kvalitet povrća.

Proizvodnja smrznutog povrća sastoji se iz niza kontrolisanih koraka koji imaju za cilj maksimalno očuvanje svežine, kvaliteta i svih nutritivnih vrednosti koje to povrće sadrži. Yupik smrznuto povrće nastaje odabirom najkvalitetnijih sorti semena, vrši se temeljna analiza i bira najbolja njiva za svaki usev. Povrće koje se zamrzava ubira se u optimalnom trenutku kada je sadržaj nutritivnih vrednosti najveći.

U sledećoj fazi uklanjaju se nečistoće i delovi proizvoda koji nisu za konzumaciju, zatim se povrće usitnjava i pristupa se blanširanju.
Blanširanje je proces kojim se sveže povrće kratkotrajno 1−10 minuta uranja u vodu koja je zagrejana na temperaturi 75−95oC. Blanširanjem se deaktiviraju enzimi iz povrća i uništavaju bakterije.
Nakon blanširanja povrće se brzo potapa u hladnu vodu, a zatim sledi faza brzog zamrzavanja na -30oC. Ovom metodom trenutnog dubokog zamrzavanja kvalitet proizvoda ostaje očuvan u potpunosti.
Sledi pakovanje, skladištenje i distribucija proizvoda do potrošača uz poštovanje standarda hladnog lanca snabdevanja.

Ovako smrznuto povrće dostupno je tokom čitave godine i veoma lako se može dopremiti do svakog supermarketa i prodavnice, a samim tim i do svakog potrošača bez bojazni da će izgubiti nešto od svojih hranljivih sastojaka. Vreme termičke obrade namirnica koje su brzo i duboko zamrznute kraće je od onog koje je potrebno za sveže.